jueves, 17 de marzo de 2011

5 FORMES PER A ESTALVIAR AIGUA

--Si et deixes l'aixeta obert poden arribar a malgastar-se 12 litres . Mentres et llaves les dents , t'afaites o t'ensabones , tanca l'aixeta . Dutxa't en compte de banyar-te. 
-Una llavadora pot utilitzar fins a 90 litres cada vegada que la utilizes.Un llavaplats al voltant de 30 litres. Quan l'utilizes posa'l a càrrega completa.Si et dutxes tots els dies pots usar la mateixa roba dos dies .
-Si la cisterna del teu bany no és de doble descàrrega, que no t'entre sentiment de culpabilitat. Pots ficar dins una o unes quantes botelles de plàstic plenes: cada vegada que estires la cadena gastaràs diversos litres menys.
-Rega els teus tests sempre a poqueta nit o a l'alba, quan la temperatura és més baixa, i evitaràs pèrdues d'aigua per evaporació. Pots utilitzar per a les teues plantes l'aigua que ha sobrat de les gerres de les menjars, de llavar les verduras... o inclús l'aigua del bol del gos o del gat cada vegada que se la canviaràs.
-En el jardí, utilitza sistemes automàtics de reg per aspersió (de goteig per a arbres i arbustos). Consciencia't: en època de sequera, usar la mànega és un 'delito'. En algunes comunitats ja està prohibit regar parcs i jardins públics i privats si no és amb aigua reciclada. as multes pel mal ús de l'aigua poden arribar a 46.000 euros.  
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario